Zaidi Buluh Perindu

Sudah menjadi arwah petang tadi. Alfatihah.

Dulu masa gua dengar lagu arwah dekat radio kelantan.fm, gua rekod dia nyanyi sebab gua tak sempat salin lirik. Rekod pakai kaset, bukan smartphone. Lewat 90-an handphone tak berapa smart smart lagi. Handphone paling power time tu pun nokia 6110, 3310 takde lagi time tu.

Nokia 6110 ni gua pun taktau ada berapa siri, cuma yang gua maksudkan, yang ada ariel.. areil.. araeilll... em macam mana ejanya ariel ni?. Gua pernah sekali pakai nokia 6110, besar macam tukul. Last sekali kena rembat dengan member. Sampai sekarang gua tak add member perembat tadi dekat facebook. Peduli apa.

2 comments:

FarhanaDr said...

Arwah Zaidi jadi tajuk, dan isi di ayat pertama.

Ini kisah handphone, ariel, dan tukang rembat yang ada Facebook.

Kuwe said...

Berani bet doktor tak kenal zaidi!